Kuva: Teuvo Sankila

Vähän meistä

Kirjoja Keuruulta

Olemme valmistaneet Suomessa kirjoja jo yli 100 vuoden ajan. Pitkän historian ja kokemuksen oikeuttamana katseemme on vahvasti tulevaisuudessa ja toiminnan kehittämisessä. Kotimainen ketterä kirjatuotantomme vastaa kirjan kysyntään kehittämällä tuotantotapoja ja toimintamalleja asiakkaidemme ja jakeluteiden kanssa.

Suomalaisena kirjanpainajana valmistamme kirjoja, jotka on toteutettu kaikilta osin vastuullisesti. Vastuullisuus tarkoittaa meillä sitä, että kirjat on valmistettu kotimaassa, tehokkaasti ja ympäristöä kunnioittaen. Pyrimme välttämään hukkaa  kirjan eri vaiheissa. Kotimaisuus lähituotantona on otettu meillä aidosti hyötykäyttöön ja olemme etsineet toimintatapoja, joilla voimme vastata kirjojen kysyntään fiksummin ja nopeammin.

Suomalaisena perheyrityksenä haluamme edistää ympäröivän yhteisön hyvinvointia. Toimintatavastamme kertovat esimerkiksi Joutsenmerkki ja Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu. Lisätietoa vastuunottamisestamme yhteiskunnan, ympäristön, henkilöstön ja talouden saralla saat Ota vastuu -sivuiltamme.

Otavan Kirjapainossa käytetystä paperista ja kartongista merkittävä osa on kotimaisia, serfitioituja laatuja. Käytämme kasviöljypohjaisia painovärejä. Jätteiden kierrättäminen on toiminnassamme perusasia, ja tuotannossa lajittelemme jätteen siellä, missä sitä syntyy. Tuotannon sivutuotteista menee hyötykäyttöön 90 % josta energiajätettä on noin 6 %. Kaatopaikalle päätyy vain alle 1 % kaikesta syntyvästä jätteestä.

y_merkki1avainlippuekoenergia_otavan_kp_k145

Sivun kuva: Teuvo Sankila